Ziektekostenverzekering huisdieren, is dat nodig?

Geplaatst op: 27-07-2017 door Jasper

Je vraagt je misschien af of het nodig is een ziektekostenverzekering voor je huisdieren af te sluiten. Wij van Jedierenwijzer.nl raden het wel aan. We kunnen natuurlijk niet in andermans portemonnee kijken, maar we kunnen je wel vertellen dat het een vaststaand feit is dat sommige dierenartskosten behoorlijk oplopen.

Als jouw hond of kat nooit ziek wordt en (hopelijk) nooit te maken krijgt met een ongeluk, dan blijven je bezoeken aan een dierenarts vaak beperkt tot enkel de inentingen en de jaarlijkse controle. Maar, stel dat je lieveling een medische behandeling nodig heeft of chronisch ziek wordt. De kosten lopen dan snel op. Op dat moment is het fijn als je een ziektekostenverzekering voor je dieren hebt afgesloten. Je trouwe viervoeter krijgt dan altijd de beste medische zorg!

Ziektekostenverzekering voor dieren

Er zijn verschillende aanbieders van ziektekostenverzekeringen voor huisdieren. Je kunt deze eenvoudig met elkaar vergelijken. Voor slechts een paar euro per maand heb je al een basisdekking. Je kunt je hond of kat daarnaast ook extra verzekeren voor bijvoorbeeld gebitsreiniging, fysiotherapie, inentingen, medicatie, dierenartsbezoek of chemotherapie.

Hoge kosten

Je weet maar nooit wanneer je een huisdierenverzekering nodig hebt. Stel je hond heeft een ongeluk gehad of hij moet opeens geopereerd worden omdat hij wat vreemds heeft opgegeten. Je wilt hem op dat moment de beste zorg geven en je niet druk hoeven te maken om de kosten. Een dierenverzekering geeft financiële zekerheid in dit soort moeilijke situaties. De kosten waar je aan moet denken zijn bijvoorbeeld:

  • Kosten voor een grote operatie bij een hond: circa € 2.000,-
  • Heupproblemen bij huisdieren: circa € 70,- per consult
  • Kosten operatie ellebogen hond: vanaf € 800,-
  • Darmschade door opeten vreemd voorwerp: tussen de € 300,- en € 1.500,- operatie

Houd er rekening mee dat in veel gevallen ook medicijnen door de dierenarts worden voorgeschreven. De bedragen hiervoor verschillen natuurlijk per situatie. Maar houd er maar rekening mee dat dit vanaf enkele tientjes zal zijn en makkelijk hoger oploopt. En verder betaal je natuurlijk nog kosten van de dierenarts (consults), elke keer als je daar bent.

Je kan je echt voor deze kosten verzekeren met een dierenverzekering. Neem eens een kijkje op onze site en ontdek welke ziektekostenverzekering voor huisdieren er zijn en wat ze jou kunnen bieden!

Update: 27 juli 2017

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest