Wat kost een dierenverzekering?

Door een huisdierenverzekering af te sluiten bescherm jij je als baasje tegen financiële tegenvallers door bijvoorbeeld onverwachte dierenartskosten. Het ene dier heeft meer ongeluk dan de ander. Van te voren weet je dus niet hoe vaak je een beroep zal gaan doen op de verzekering. Wel is het verstandig om een verzekering op maat af te sluiten, zodat jouw dier de zorg krijgt die hij op dat moment nodig heeft. Maar wat kost zo’n dierenverzekering nu eigenlijk?

De dekking van een dierenverzekering

De kosten van een verzekering voor je dier hangen af van de risico’s die je wil dekken. Het is belangrijk om te kijken naar de behoeften van jouw dier voordat je een verzekering afsluit. Kies je voor een basisdekking, of heeft jouw dier een aanvullende dekking nodig? Zo zijn er bijvoorbeeld aanvullende dekkingen voor sterilisatie/castratie, röntgenbehandelingen en vaccinaties. Zo ben je met een basisdekking beperkt verzekerd en blijft de prijs relatief laag. Een aanvullende dekking zorgt ervoor dat jouw dier beter verzekerd is. De premie gaat hierdoor ook omhoog. De kosten van een dierenverzekering hangen dus allereerst af van de wensen van jou en je dier en de dekking die je daarbij kiest.

Wat is maandelijkse premie dierenverzekering?

Iedere verzekeraar hanteert andere premieprijzen voor dierenverzekeringen. Voor een honden- of kattenverzekering kom je al snel uit op een bedrag vanaf €15,- á €20,- euro per maand. Deze maandelijkse kosten worden hoger bij een aanvullende dekking, of bij bijvoorbeeld een laag risico.

Onder andere de volgende factoren hebben invloed op de maandelijkse premie:

  • De door jou gekozen dekking;
  • de hoogte van het eigen risico;
  • diersoort en ras;
  • leeftijd van het dier.

Berekening dierenverzekering

Veel baasjes vinden de kosten van een dierenverzekering te hoog. Toch is het in de meeste gevallen rendabel om een verzekering voor jouw huisdier af te sluiten. Wij hebben een voorbeeldberekening gemaakt om dit toe te lichten:

Je sluit een dierenverzekering af van €15,- euro per maand tijdens het derde levensjaar van je hond. We gaan er in dit geval van uit dat je hond 9 jaar wordt. Je betaalt dan 6 jaar lang voor de dierenverzekering. Dat komt neer op €15,- *12 maanden*6 jaar = €1080,- euro aan totale premie. Stel jouw hond breekt zijn poot of hij heeft iets aan zijn heupen. In zulke gevallen betaal je al snel €2000,- voor behandeling of operatie. Dat betekent dat je dan een stuk goedkoper uit bent met een dierenverzekering. De verzekeraar vergoedt een groot deel van het bedrag. 

Bereken op de website van de verzekeraar hoe hoog de maandelijkse premie wordt in het geval van jouw eigen huisdier!

 

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest