Dierenverzekering en geneesmiddelen

Je wilt zo goed mogelijk voor je huisdier zorgen. Een dierenverzekering die geneesmiddelen en andere dure, vaak onverwacht hoge dierenartskosten vergoedt, is dan eigenlijk onmisbaar. Omdat er veel verschillende dierenverzekeringen bestaan, weet je misschien niet welke je moet kiezen. Via Jedierenwijzer.nl vergelijk je eenvoudig de diverse huisdierenverzekeringen met elkaar en kies je de beste voor jouw huisdier.

Worden alle geneesmiddelen vergoed door de dierenverzekering?

Niet altijd alle behandelingen en geneesmiddelen worden door een dierenverzekering vergoed. Dit is afhankelijk van de dierenverzekeraar en het verzekeringspakket dat je kiest. Kosten die bijvoorbeeld worden vergoed door een huisdierenverzekering zijn:

  • Het consult van de dierenarts
  • Noodzakelijke medische behandelingen
  • Noodzakelijke onderzoeken
  • In Nederland geregistreerde diergeneesmiddelen

Zoals je kunt lezen vergoedt een hondenverzekering of kattenverzekering geneesmiddelen die in Nederland zijn geregistreerd. Geneesmiddelen die niet in Nederland als geneesmiddel staan geregistreerd en medicatie die je via internet aanschaft, worden niet door een huisdierenverzekering vergoed. Ook medicijnen die de vetstofwisseling beïnvloeden (zoals afslankmedicatie), vallen vaak niet onder de dekking van een dierenverzekering die geneesmiddelen vergoedt.

Tips voor afsluiten dierenverzekering met geneesmiddelen

Waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten voor het afsluiten van een dierenverzekering die geneesmiddelen en andere zorgkosten dekt? Het is verstandig om na te gaan of er een maximale uitkering per verzekeringsjaar geldt en hoeveel deze bedraagt. Daarnaast moet je letten op het eigen risico. Sommige aanbieders gaan ervan uit dat je altijd een eigen bijdrage levert. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage per declaratie. Ga je regelmatig naar het buitenland? Let er dan op dat je dierenverzekering geneesmiddelen en zorg in het buitenland vergoedt. Meestal moet je hiervoor een aanvullende dekking afsluiten.

Je wilt natuurlijk de beste zorg voor je lieve huisdier. Vergelijk daarom via onze site de verschillende huisdierenverzekeringen met elkaar. Op deze manier vind je de juiste dierenverzekering die geneesmiddelen vergoedt.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest