Dierenverzekering en inentingen

Wanneer je een huisdier hebt, wil je er natuurlijk ook goed voor zorgen. Een dierenverzekering en inentingen behoren ook tot een goede verzorging. Let bij het afsluiten van een huisdierenverzekering wel op wat er precies is verzekerd. Niet alles valt namelijk onder de standaard dekking van de verzekering voor je hond of kat. Zaken als sterilisatie, gebitsverzorging en inentingen vallen lang niet altijd onder de basisdekking. Meestal kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Dit kost je een paar euro extra per maand.

Diereninentingen verzekeren; ja of nee?

Of je moet kiezen voor een dierenverzekering die ook inentingen vergoed, kunnen wij niet voor je bepalen. Toch is het verstandig hier wel even bij stil te staan. Om je hond of kat tegen ziekten te beschermen, blijven jaarlijkse vaccinaties nodig. Honden worden ingeënt tegen onder meer kennelhoest, hondsdolheid en de ziekte van Weil. Katten worden onder andere ingeënt tegen de niesziekte, kattenziekte en rabiës.

Wanneer je huisdier niet wordt gevaccineerd, loopt hij/zij de kans deze ziekte te krijgen met alle nare gevolgen van dien. Hier wil je toch niet aan denken? Heb je een dierenverzekering met inentingen? Dan worden de kosten vaak volledig of grotendeels vergoed.

Wat kost een diereninenting?

Het inenten van een hond varieert van €45 tot €75. De ene enting dient jaarlijks te gebeuren, de andere driejaarlijks. Voor katten liggen de kosten iets lager, zo rond de €50. Je moet echter voor het inenten van je huisdier wel naar de dierenarts. Naast de inentingskosten, betaal je dus ook voor het consult. Met een honden- of kattenverzekering zijn vrijwel al deze kosten gedekt.

Als je van jezelf weet dat je moeilijk zelf kunt sparen voor deze uitgave, is het zeker de moeite waard om te kiezen voor een dierenverzekering waarin inentingen worden vergoed. Op onze site kun je de verschillende huisdierenverzekeringen met elkaar vergelijken en zo de beste afsluiten!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest