Dierenverzekering en operaties

Een dierenverzekering die operaties dekt, biedt uitkomst als (al dan niet onverwacht) je lieve huisdier geopereerd moet worden. De kosten van een dierenarts en een operatie kunnen al snel aardig hoog oplopen. Met een dierenverzekering die operaties vergoedt, hoef je je geen zorgen te maken over deze kosten.

Waar op letten bij afsluiten dierenverzekering?

Belangrijk om op te letten bij het afsluiten van een dierenverzekering voor een operatie is:

  • De dekking
  • Eigen risico
  • De premie

De dekking

Vergelijk allereerst de verschillende verzekeringen van huisdieren met elkaar, voordat je een dierenverzekering die operaties vergoedt gaat afsluiten. Het is vooral van belang de dekkingen te vergelijken. Wat gebeurt er als je hond of kat ziek wordt, welke medische kosten worden vergoed voor- en na een operatie en welke kosten komen voor eigen rekening. Het zijn allemaal zaken die je voor het afsluiten dient te weten.

Eigen risico dierenverzekering en operaties

Het eigen risico is ook een belangrijk onderdeel binnen een hondenverzekering of kattenverzekering. Wanneer je hiervoor kiest dan betaal je na een operatie eerst het eigen risicogedeelte en alles boven dit bedrag krijg je terug van je dierenverzekering die operaties dekt. Sommige verzekeraars rekenen met een vast bedrag, maar er zijn ook huisdierenverzekeringen die een percentage hanteren. Je betaalt dan een percentage van de kosten van de operatie als eigen risico.

De premie

Natuurlijk is ook de premie van belang bij je keuze voor de juiste dierenverzekering die operaties dekt. Bij vrijwel alle verzekeringen voor huisdieren geldt, hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie per maand. Ook de maximale uitkering per jaar is van invloed op de premie. Hoe hoger de vergoeding, hoe hoger de premie.

Bepaal welke vergoeding je nodig hebt, wat gedekt moet zijn, wat het eigen risico is en vergelijk de huisdierenverzekeringen op onze site. Op die manier vind je de juiste dierenverzekering die operaties dekt.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest