Dierenverzekering en opname

Soms is een opname noodzakelijk om het leven van je trouwe viervoeter te redden, bijvoorbeeld na een ongeluk. Als je dan een dierenverzekering met opnamedekking hebt, kom je niet voor torenhoge dierenartskosten te staan. Je kunt er dan op vertrouwen dat jouw lieve huisdier enkel en alleen de beste zorg krijgt. Ben jij op zoek naar een goede dierenverzekering met opnamedekking? Wij van Jedierenwijzer.nl helpen je vast op weg!

Worden alle kosten van een opname vergoed?

Of je dierenverzekering alle opname kosten dekt, is afhankelijk van de hondenverzekering of kattenverzekering die je afsluit. Veel verzekeringen hanteren een maximale vergoeding per verzekeringsjaar. Vallen de kosten van de opname binnen dit maximale bedrag, dan zijn alle kosten gewoon gedekt. Sommige dierenverzekeringen hanteren een eigen risico. Dit kan een vast bedrag per vergoeding zijn of een percentage van de kosten. Het eigen risicogedeelte betaal je zelf en alles boven dit bedrag wordt door je dierenverzekering met opname vergoed.

Let op de premie van een dierenverzekering met opname

Bij het afsluiten van een dierenverzekering die opname dekt, moet je niet alleen letten op de maximale vergoeding en het eigen risico, maar ook op de premie. Prijzen tussen de huisdierenverzekeringen onderling variëren vaak van goedkoop tot duur. Hoe duurder de premie, hoe uitgebreider de dekking zal zijn. Bedenk wat je naast een opname nog meer wilt verzekeren, bijvoorbeeld fysiotherapie, sterilisatie en castratie, vaccinaties en medicaties. Naast de dekking is de premie van een dierenverzekering die opname vergoedt ook afhankelijk van de leeftijd, het gewicht en ras van het huisdier.

Vergelijk wat je belangrijk vindt

Voordat je een dierenverzekering met opnamedekking afsluit, is het goed om voor jezelf te bedenken wat je het belangrijkst vindt om te verzekeren. Een basisverzekering kun je voor een hele schappelijke prijs afsluiten. Vergelijk daarom eerst via onze site de verschillende verzekeringen voor huisdieren met elkaar.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest