Hoe declareren bij dierenverzekering?

Een huisdierenverzekering sluit je af om jezelf te beschermen tegen torenhoge rekeningen van de dierenarts. Een verzekering zorgt ervoor dat je gedekt bent tegen de meeste kosten. Iedere rekening declareer je bij de verzekeraar, waarna zij bepalen welk bedrag er wordt vergoed. Maar hoe dien je nu eigenlijk zo’n declaratie in?

Online declaratie indienen

Tegenwoordig kan je jouw declaratie bijna bij iedere verzekeraar online indienen. Je hoeft er de deur niet meer voor uit. Op de website van jouw verzekeraar vind je een declaratieformulier waarbij je je gegevens moet invullen. Na de ontvangst van het formulier wordt er gecontroleerd welk bedrag je vergoedt krijgt en dit wordt dan op je rekening gestort.

Declaratie indienen per post

Indien het niet mogelijk is om de declaratie online in te vullen, is het in de meeste gevallen ook mogelijk hem per post in te dienen. De procedure van het declareren is bijna hetzelfde. Op de website van de verzekeraar vind je een declaratieformulier. Deze print je uit, vul je in en stuur je samen met de originele nota’s naar het adres van de verzekeraar.

Tips bij declareren

Met de volgende paar dingen dien je rekening te houden tijdens het invullen van een declaratie:

  • Er wordt gevraagd naar je polis of klantnummer. Zorg dat je deze altijd bij de hand hebt, mocht het nodig zijn.
  • Vul voor ieder verzekerd dier een aparte declaratie in, ook als er meerdere dieren tegelijk behandeld zijn.
  • Dien de declaratie zo snel mogelijk na het dierenartsbezoek in.
  • Er wordt vaak gevraagd om officiële nota/gespecificeerde rekening van de dierenarts. Kassabonnen zijn niet altijd voldoende.
  • In veel gevallen worden nota’s/rekeningen van meer dan een jaar oud niet meer uitgekeerd door de verzekeraar.

Declareren per verzekeraar

In ons overzicht vind je verschillende verzekeringen en aanbieders. Regels omtrent declareren verschillen soms per verzekeraar. Bij vragen kan je altijd contact opnemen met de verzekeraar of vraag ernaar bij de dierenarts.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest