Aansprakelijkheidsverzekering voor huisdieren

Geplaatst op: 05-01-2017 door Sanne

Als baasje ben jij verantwoordelijk voor de schade/het letsel dat jouw huisdier aan anderen toebrengt. Soms gebeurt er een ongelukje, waar niemand iets aan had kunnen doen. Het is dan toch wel fijn als je je dan kan beroepen op een verzekering. De kosten van schade, maar helemaal van persoonlijk letsel kunnen namelijk erg hoog oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je hiertegen, maar wanneer ben je nu voor jouw huisdier verzekerd? Lees snel verder.

Wat houdt een aansprakelijkheidsverzekering in?

Een aansprakelijkheidsverzekering die je beschermt tegen aansprakelijkheid. In de meeste gevallen vergoedt deze verzekering alle (letsel)schade die je veroorzaakt. Bijvoorbeeld dat je bij iemand anders thuis iets per ongeluk kapot maakt, of iemand betrokken raakt bij een ongeluk dat jij hebt veroorzaakt.

Het is niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar dit is iets waar je beter niet op kan bezuinigen. Je sluit vaak een aansprakelijkheidsverzekering af voor het hele gezin (en huisdieren).

Aparte aansprakelijheidsverzekering voor huisdieren?

In de meeste gevallen is het zo dat huisdieren meeverzekerd zijn bij een aansprakelijkheidsverzekering. Dit betekent dat je dus geen aparte verzekering hoeft af te sluiten voor de aansprakelijkheid van je dier. Vaak is de aansprakelijkheid voor jouw huisdier niet automatisch meeverzekerd bij een dierenverzekering.

In principe is een aansprakelijkheidsverzekering voor jou (en het gezin) voldoende, want huisdieren zijn meestal meeverzekerd. Toch raden we aan om ook te overwegen een aparte huisdierenverzekering af te sluiten. Daarmee verzeker je ook nog eens de zorg voor het huisdier.

Op onze website vind je verschillende aanbieders van huisdierenverzekeringen. Bekijk ze snel in ons handige overzicht en sluit er gemakkelijk online een af!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest