Dierenverzekering afsluiten zonder wachttijd

Geplaatst op: 24-11-2016 door Jasper

Op het moment dat je besluit een dierenverzekering af te sluiten krijg je vaak te maken met een wachttermijn van 30 dagen. Voor sommige baasjes is dit een reden om helemaal geen verzekering af te sluiten. Maar waarom geldt deze wachttijd en zijn er ook verzekeringen zonder wachttijd?

Waarom hanteren verzekeraars een wachttijd?

Waarom verzekeraars een wachttijd hanteren bij verzekeren begrijpt niet iedereen altijd even goed. Je zal dan natuurlijk net zien dat jouw huisdier wat mankeert terwijl de wachttijd nog loopt. Toch hebben (huisdieren)verzekeraars een goede reden om wel zo’n wachttijd te hanteren. Op deze manier kunnen ze voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van de verzekering en dat mensen niet last minute een ziek dier willen verzekeren. Houd er dus altijd rekening mee dat een verzekeraar in de meeste gevallen 30 dagen wachttijd hanteert zodra je een verzekering voor je huisdier wil afsluiten.

Dierenverzekeringen zonder wachttijd

Er zijn helaas weinig verzekeraars die geen wachttermijn hanteren. Ga er bij het afsluiten dus altijd vanuit dat er een wachttijd geldt. Wel zijn er uitzonderingen waarbij de verzekering direct geldig is. In de meeste gevallen vergoeden verzekeraars (tijdens deze 30 dagen) wel de zorg die het huisdier nodig heeft na een ongeval. Vaak wordt daarnaast ook de plaatsing van de identificatiechip tijdens de wachttijd vergoed. Voor aanvullende verzekeringen geldt soms een andere, of helemaal geen wachttijd. Controleer dit voor het afsluiten eerst bij desbetreffende verzekeraar.

Op onze website vind je een overzicht met verschillende verzekeraars. Bekijk zelf welke verzekering het beste bij jou en je huisdier past en welke wachttermijn wordt gehanteerd.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest