Dierenverzekering voor een Franse Bulldog

Geplaatst op: 16-12-2016 door Sanne

De Franse Bulldog, een gespierde, maar gezellige familievriend. Van oorsprong komt de ras voort uit een kruising met een Engelse Bulldog met een wat kleiner ras. Tegenwoordig zijn veel mensen weg van zijn uitstraling en zijn lieve karakter. Om extra lang van jouw ‘frenchie’ te genieten, is een regelmatig bezoekje aan de dierenarts een echte must. Een optie is om een dierenverzekering af te sluiten voor je hond. Op deze manier bescherm je jezelf als baasje tegen onverwacht hoge dierenartskosten.

De Franse Bulldog: een echte aandachtvrager

Aan het kwispelen van zijn korte staart kan je het niet altijd zien, maar de Franse Bulldog is een hele vrolijke en aanhankelijke hond. Dat kan echter ook zijn valkuil zijn, want dit ras is niet graag lang alleen. Verder is het een echte doorzetter en slijmbal, die graag de dienst uitmaakt in huis. Een ontmoeting met andere honden loopt niet altijd vlekkeloos, omdat de Franse Bulldog zich overheersend op kan stellen. Alles wat deze ras nodig heeft is een veilige thuishaven met veel liefde, aandacht en goede zorg. Ongeluk zit in een klein hoekje, dus om te garanderen dat jouw hond altijd op tijd de beste zorg krijgt, kan je ervoor kiezen een hondenverzekering af te sluiten.

Gezondheid Franse Bulldog

Ondanks de goede zorg voor jouw dier kan hij toch ziek worden. Veel bepaalde rassen kennen erfelijke ziektes. De Franse Bulldog staat bekend om zijn lieve en opvallende uiterlijk, maar de specifieke bouw van het dier kan nadelige gevolgen hebben voor zijn welzijn. Een bekende erfelijke aandoening bij Franse Bulldogs zijn een vernauwde luchtpijp, die voor benauwdheid kan zorgen. Maar ook ontstekingen van de huidplooien en gevoeligheid met allergische reacties tot gevolg zijn bekende kwalen. Door de afwijkende gevormde kaak kunnen er ook gemakkelijker gebitsproblemen optreden. Met het afsluiten van een aanvullende dierenverzekering met tandzorg, zorg je dat het gebit van jouw viervoeter regelmatig gecontroleerd en verzorgd wordt en krijg je het geld voor de behandelingen vergoed!

Bekijk verschillende verzekeraars en opties voor aanvullende verzekeringen in ons overzicht!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest