Kosten sterilisatie hond

Geplaatst op: 13-01-2017 door Sanne

Veel baasjes kiezen ervoor om hun hond in de loop van de tijd te steriliseren, met de voornaamste reden dat de hond niet meer loops zal worden. Bij een sterilisatie wordt de hond onvruchtbaar gemaakt door het verwijderen van de eileiders. Deze ingreep heeft meerdere voordelen, namelijk: geen loopsheid, minder kans op melkkliertumoren, geen baarmoederontsteking, geen schijndracht en minder kans op suikerziekte. Een verstandige beslissing, als je niet van plan bent om met jouw dier een nestje te krijgen. Maar wat kost zo’n sterilisatie?

Wat kost een sterilisatie?

Het uitvoeren van een sterilisatie is niet niks. Het is een ingreep, die zwaarder is dan een castratie, waarbij de hond onder narcose wordt gebracht. De kosten voor zo’n operatie hangen dan ook af van het gewicht van de hond. De prijzen gaan per gewichtsklasse van 10 kilogram steeds verder omhoog. Hoe lichter de hond, hoe lager de prijs. Dit heeft onder andere te maken met de zwaarte van de narcose.

Voor een hond tot 20 kilogram beginnen de kosten vaak bij €200,- euro. Dit is de ondergrens, want de meeste klinieken liggen hier ruim boven. 

Verschilt de prijs per dierenarts?

Ja, opvallend genoeg wel. Dit heeft te maken met de manier waarop de dierenartsenpraktijk de sterilisatie uitvoert, de kwaliteit van de narcose, welk materiaal ze daar bijvoorbeeld bij gebruiken en de nazorg. Kies altijd een praktijk waar jullie je fijn voelen. Vraag eens naar de mogelijkheden en de inhoud van de sterilisatie bij jullie dierenartsenpraktijk.

Het belangrijkste is dat je de operatie laat uitvoeren door een dierenarts waar jij en je hond je fijn voelen. Het is een behoorlijke ingreep voor jouw trouwe viervoeter, en daar zitten ook de nodige kosten aan verbonden. Om zelf niet helemaal voor de kosten op te hoeven draaien, is een dierenverzekering inclusief sterilisatie een oplossing. De verzekeraar dekt dan een groot deel van de kosten van de sterilisatie.

In ons overzicht vind je verzekeringen met een dekking voor sterilisatie. Bekijk welke verzekeraar het beste bij jou en je viervoeter past!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest