Wat kost een gebitsreiniging voor je hond?

Geplaatst op: 11-02-2023 door Jasper

Net als mensen, hebben ook honden tanden nodig om hun voedsel te verteren. Honden houden bovendien van kauwen om hun tanden scherp te houden. Daarom zijn puppy’s zo dol op je schoenen, dat kauwt heerlijk. Maar wat als je hond problemen heeft met het gebit? Wat kost het om een gebit van een hond te reinigen?

Dit betaal voor een gebit reinigen bij een hond

Een bezoek aan de dierenarts bij gebitsproblemen kan flink in de kosten lopen. Het prijskaartje van een gebitsreiniging hangt helemaal af van de manier waarop je het gebit van je honden hebt onderhouden. Je hoeft alleen naar de dierenarts als het gebit tandsteen bevat. Gewoon plak kun je ook zelf wegpoetsen bij een hond.

Een gebitsreiniging zal beginnen bij een bedrag van ongeveer 70 euro en loopt op tot enkele honderden euros. Als je de hond onder narcose laat brengen, kost de behandeling het meest. Een dierenverzekering afsluiten kan de kosten dekken.

Waarom is een gebitsreiniging zo belangrijk?

Zoals gezegd zijn tanden voor een hond belangrijk. Honden kauwen graag en zijn bovendien vleeseters. Vlees moet je altijd beter kauwen dan meer vochtig voer. Als tanden te veel tandsteen bevatten kan de mond van de hond geïrriteerd raken. Dat geeft de hond veel pijn.

Tandplak voorkomen

Mensen poetsen hun tanden. Je hond kan dat ook doen. Op die manier houd je de tanden in een betere conditie. Je kunt op de volgende manieren de tanden van je hond in topconditie houden:

  • Poets de tanden van je hond minimaal twee keer per week, maar liever dagelijks.
  • Gebruik speciale sticks die goed zijn voor de tanden.
  • Geef je hond speeltje om te kauwen, dit houdt hun tanden gezond.

Hoe poets je de tanden van je hond?

Je kunt de tanden van je hond poetsen door deze met een speciale tandenborstel schoon te schrobben. Het is beter hier al vroeg mee te beginnen, als de hond een pup is. Honden vinden tandenpoetsen vervelend en accepteren het waarschijnlijk alleen als je ze al vroeg aanleert dat poetsen erbij hoort. Gebruik alleen voor honden geschikte producten en gebruik nooit tandpasta voor mensen.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest