Wat zijn de kosten van de behandeling van blaasontsteking bij een hond?

Geplaatst op: 11-02-2023 door Jasper

Plast je hond vaker en lijkt je hond pijn te hebben? Het kan zijn dat je hond een infectie heeft aan de urineweg of blaas. Dat is enorm vervelend en soms kan het zelfs een ernstige infectie zijn of nog iets ergers. Het is daarom altijd belangrijk om naar de dierenarts te gaan, maar wat betaal je eigenlijk voor de behandeling?

Dit kost een blaasontsteking bij je hond

Het is lastig om een prijskaartje te hangen aan de behandeling van blaasontsteking bij je hond. Dat komt aan de ene kant door het feit dat dierenartsen allemaal eigen prijzen hanteren, maar ook doordat de behandelingen sterk uiteen kunnen lopen.

Meestal zul je rond de 40 tot 70 euro betalen voor een consult bij de dierenarts. Daarnaast betaal je voor de kosten van de antibiotica, als de arts dat nodig acht. Voor een echo of röntgenfoto betaal je ook al snel meer dan 100 euro.

Urine- of bloedonderzoek kost dan weer een paar tientjes, afhankelijk van de kliniek die je kiest. Als de urineleider of plasbuis verstopt is moet het gruis operatief verwijderd worden. Deze ingreep is erg duur en kan oplopen tot zelfs 1000 euro!

Door een goede dierenverzekering af te sluiten, kun je zulke hoge kosten voor een behandeling voorkomen. Laat je daarom goed informeren door alles over de juiste verzekering voor jou te lezen op onze website en aanbieders met elkaar te vergelijken.

Hoe herken je een blaasontsteking?

Blaasontsteking is een probleem waar ook mensen mee kunnen kampen. Je herkent het aan een branderig gevoel bij het plassen en pijn op de buik. Je hond kan deze symptomen niet communiceren, maar je herkent bijvoorbeeld wel dat de hond de volgende dingen doet:

  • Je hond plast vaker in kleine beetjes.
  • Het lijkt alsof je hond minder makkelijke plast.
  • Je hond kan jammeren als je op het achterste deel van de rug drukt.
  • Je hond plast vaker ook in huis.
  • Je hond likt de geslachtsorganen.
  • De urine ruikt anders of ziet er anders uit.

Als je hond een paar van de bovenstaande symptomen heeft, kan er een blaasontsteking zijn, Teefjes kunnen ook last hebben van een ontsteking aan de baarmoeder bij plasproblemen. In dat geval zijn ze vaak ook lusteloos en komt er soms pus vrij. Bij een baarmoederontsteking moet vrijwel altijd de baarmoeder verwijderd worden.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest