Dierenverzekering op oudere leeftijd afsluiten?

Geplaatst op: 17-10-2022 door Jasper

Een dierenverzekering biedt een baasje bescherming tegen onverwachte, hoge kosten bij de dierenarts. Het is daarom altijd verstandig om een verzekering te overwegen bij de aanschaf van een huisdier. De meeste verzekeringen worden afgesloten als het dier nog jong is, maar kan je een ouder dier ook nog verzekeren?

Natuurlijk kan je een verzekering afsluiten voor een ouder huisdier. Let hierbij wel op, bij welke verzekeraar je dat kan doen. Sommige verzekeraars hanteren namelijk een ‘maximale leeftijd’ voor het verzekeren. Dit varieert per verzekeraar van de leeftijd 7 tot 10 jaar. Daarnaast wordt er bij een ouder huisdier wel om een medische keuring gevraagd bij het afsluiten van een verzekering. Op deze manier krijgen verzekeraars een bevestiging dat het dier gezond is en er dus geen misbruik kan worden gemaakt van de verzekering.

Een ouder huisdier verzekeren, heeft dat nog zin?

Een ouder huisdier kan je nog prima verzekeren. In de meeste gevallen zullen dieren op leeftijd wat meer kwaaltjes krijgen en dus vaker voor controle naar de dierenarts moeten. Denk echter wel goed na of het voor jou nog rendabel is om een verzekering af te sluiten. Een verzekering afsluiten voor een huisdier is nu eenmaal het goedkoopst als hij nog jong is. De premie voor een ouder huisdier kan aan de hoge kant zijn. Daarnaast geldt na aanmelding bij bijna iedere verzekeraar een wachttijd van 30 dagen voor de ingang van de verzekering.

Voordelen dierenverzekering op jonge leeftijd

Het beste is natuurlijk om een huisdier te verzekeren voor zijn eerste verjaardag. Het afsluiten van een verzekering op jonge leeftijd heeft meerdere voordelen:

  • Een verzekering voor puppy’s en kittens kent over het algemeen geen wachttijd.
  • De maandelijkse premie is veel voordeliger bij een jong dier.
  • Je bent verzekerd voor belangrijke basisbehandelingen in het eerste jaar, zoals vaccinaties en de identificatiechip.

In ons overzicht vind je allerlei verschillende opties voor het verzekeren van jouw viervoeter! Bekijk de voorwaarden voor de leeftijd bij verzekeren op de website van desbetreffende verzekeraar.

Update: 7 december 2017

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest