Operatie bij kat: de kosten

Geplaatst op: 25-01-2017 door Sanne

Je wilt er als baasje natuurlijk niet aan denken, maar het kan gebeuren dat jouw kat een operatie moet ondergaan. Bijvoorbeeld door een aanrijding, of ongeluk buitenshuis, maar het kan ook een blessure of bijvoorbeeld een ziekte zij waardoor de kat onder het mes moet. De kosten van een operatie van een kat kunnen hoog oplopen. Een kattenverzekering die operaties dekt, biedt dan een uitkomst voor jou als baasje én voor het dier, want die krijgt altijd de beste medische zorg die nodig is.

Wat kost een operatie?

Wat de operatie van een kat kost, is natuurlijk per situatie en dierenartsenpraktijk verschillend. Daarnaast kan de operatie zelf een paar honderd euro kosten, maar moet je voor de eindrekening duizend euro neertellen. Er komen namelijk veel meer dingen bij kijken zoals: narcose, maar ook medicatie en nazorg.

Dit zijn voorbeelden van prijzen van veelvoorkomende operaties bij katten:

  • Heupoperatie: totale kosten kunnen oplopen tot €1.000,- euro
  • Knieoperatie: totale kosten beginnen rond €500,- euro en kunnen oplopen tot €1.000,- euro
  • Darmoperatie: totale kosten kunnen oplopen tot €700,- euro
  • Sterilisatie: totale kosten beginnen rond €100,- euro en kunnen oplopen tot €200,- euro

Dierenverzekering voor operatiekosten

Zoals eerder gezegd kan je dus een dierenverzekering afsluiten met een dekking voor operaties. Op deze manier ben je als baasje beschermd tegen de hoge, onverwachte kosten als jouw dier op eens geopereerd moet worden. De medische kosten van een operatie zijn soms zo hoog, dat het lastig is om hier voor te sparen. Met een dierenverzekering is alles van te voren geregeld en weet je vooraf waar je als baasje aan toe bent.

Het eigen risico van de verzekering bepaalt mede welk bedrag je als baasje bij een operatie moet betalen. De ene verzekeraar hanteert een percentage, de ander hanteert een vast bedrag. Je bent hierin vrij om zelf te kiezen.

In het overzicht op onze website vind je verschillende verzekeraars met opties voor verzekeringen met dekkingen voor operaties. Bekijk en vergelijk het zelf!

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest