Welke hondenvoeding is goed voor honden?

Geplaatst op: 12-05-2020 door Jasper

Wat is nou het beste hondenvoer voor uw trouwe viervoeter? Welke voeding is goed voor honden en wat juist absoluut niet? De meningen hierover lijken verdeeld wat er nu wel of niet goed is. Handig is om als eerste een lijst te geven uit welke soorten hondenvoeding je kunt kiezen

Er zijn 5 verschillende soorten hondenvoer waar je uit kunt kiezen

1.Rauwe vleesvoeding

Over de laatste jaren is deze vorm van voeding erg populair geworden. Als we teruggaan naar de basis en afkomst van de honden, de wolven, dan zien we natuurlijk dat deze alleen lezen op rauw vlees. Je hond op een rauw vleesdieet zetten is ligt dan ook het dichts bij zijn natuur en blijkt voor de minste gezondheidsklachten te zorgen op de lange termijn. Je kunt het rauwe vlees natuurlijk zelf samenstellen maar je kunt deze ook kant en klaar bestellen. De voedingspakketten krijg je in de juiste verhouding binnen en je kunt ze zo opdienen.

2. Gevriesdroogde hondenvoeding

Het vlees is op een lage temperatuur gedroogd waardoor de eiwitten rauw blijven en de voedingsstoffen bewaard. Het is het beste te vergelijken met rauw voer maar dan zonder het vocht en de bacteriën, hierdoor blijft het ook buiten de vriezer goed. Ook kan je het eventueel combineren met rauwe vleesvoeding.

3. Luchtgedroogde hondenvoeding

Dit is niet veel anders dan gevriesdroogde hondenvoeding waarbij eiwitten en voedingsstoffen worden behouden. Het verschil zit in de temperatuur waarop het gedroogd wordt. Luchtgedroogd voer wordt op een hogere temperatuur gedroogd dan gevriesdroogde voer. Hierdoor is er iets meer ‘schade’ aan de voedingsstoffen.

4. Natvoer

Erg bekend en tot een aantal jaar geleden erg populair is natvoer. Bij dit voer zit nog wel het vocht maar worden de bacteriën gedood door middel van sterilisatie waarna het luchtdicht wordt verpakt. Vaak worden er conserveermiddelen aan toegevoegd voor extra smaak of langere houdbaarheid. Met het idee dat je een hond natuurlijke voeding moet geven is dit voer in populariteit afgenomen over de laatste jaren.

5. Droogvoer

Nog steeds één van de meeste gegevens soorten voer is droogvoer. Ook hiervoor geldt dat er conserveermiddelen aan toegevoegd worden en zijn natuurlijke vorm verloren is gegaan. Droogvoer geeft het grootste risico op gezondheidsproblemen maar is nog steeds populair door de lagere prijs.

Nu je een beeld hebt van de soorten voeding die beschikbaar zijn is het zaak om naar je hond te kijken. Wat voor soort hond heb je? Eet hij makkelijk, of juist niet en hoe reageert hij op de verschillende soorten voeding. Geef je al een bepaald soort voer maar wil je overstappen dan adviseren wij dit stapsgewijs te doen door beide soorten samen te voegen en dit langzaam af te bouwen.

Heeft je hond een voedselallergie dan heeft hij uiteraard ander soort voer nodig. Is je hond te zwaar dan zal de dierenarts hem dieetvoer voorschrijven, afhankelijk van de arts zal dit natvoer of droogvoer zijn. Overleg altijd eerst met je dierenarts wat zijn advies is voor jouw hond. Dit kun je bespreken tijdens een gewoon consult wat in de meeste gevallen door je hondenverzekering wordt vergoedt. Op deze manier heb je een advies wat gebaseerd is op jouw type hond gecombineerd met de kennis van jouw dierenarts.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest