Welke kattenspelletjes zijn leuk voor mijn kat?

Geplaatst op: 30-04-2019 door Jasper

Ook al lijken katten dieren die erg op zichzelf zijn toch zijn ze ook dol op aandacht. Misschien op de tijd die hen uitkomt maar ook jouw kat vindt het leuk om een spelletje te spelen. Zeker als je kat veel thuis zit en weinig afleiding heeft zal hij het fijn vinden als jij hem hier wat bij helpt.

Soorten kattenspelletjes

Een spelletje wat de meeste katten erg leuk vinden en jij kan doen vanaf de bank is de kat entertainen met een laserlampje. Je hebt ze zelfs met afbeeldingen van een muisje maar uit ervaring weet ik dat ook de normale variant met een lichtje prima werkt. Je schijnt met het lampje op de muur en je kat zal zijn uiterste best doen om het lampje te proberen te pakken. Dit is ook een mooi spelletje als je kat wat overgewicht heeft en je hem wat meer moet laten bewegen van de dierenarts. Let wel dat je dit opbouwt. De kat kan erg enthousiast worden en zijn eigen grens niet goed aanvoelen.

Heb je het idee dat je kat meer uitdaging zoekt op het denkvlak dan zou je puzzelspelletjes kunnen aanschaffen waarbij je kat uiteindelijk een snoepje kan ‘winnen’ als hij de puzzel oplost. Ook deze heb je in verschillende varianten zoals deze waarbij je kat zich lekker kan vermaken.

Veel simpeler kan natuurlijk ook zoals spelen met een klein balletje wat je wegrolt die je kat vervolgens moet proberen te pakken. Of pak een stok met een speeltje aan een draadje (eventueel ook zelf te maken) waarbij je deze boven de kat houdt en die hem probeert te pakken.

Gezondheid boven alles!

Let in alle gevallen goed op gezondheid van de kat. Spelen is leuk maar dit mag niet ten nadele van de gezondheid komen. Is je kat niet gewend te spelen bouw dit dan langzaam op. Vraag je dierenarts altijd eerst voor advies als je kat al wat ouder is of overgewicht heeft.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest