Wat is leuk hondenspeelgoed?

Geplaatst op: 08-03-2019 door Jasper

Honden houden van spelen. Of honden houden eigenlijk van aandacht en als je met je hond speelt dan geef je hem dit. Maar honden kunnen ook prima alleen spelen, iets wat ook erg goed is voor je hond, zeker als jij er niet de hele dag bij bent. Maar wat is er dan leuk om met je hond te doen?

Hondenspelletjes voor buiten

Als je met je hond buiten bent kan hij lekker zijn energie kwijt. Ga lekker fietsen met je hond of neem een balletje mee en laat hem minimaal één keer per dag een paar rondjes extra lopen door met een bal te gooien. Apporteren blijft een van leukste spellen voor een hond en je hoeft er niks duurs voor aan te schaffen.

Verstoppertje spelen is ook een klassieker die honden prachtig vinden en waar je niets extra’s voor hoeft aan te schaffen. Het is welk makkelijker als je met z’n tweeën bent. De een houdt de hond aangelijnd en de ander verstopt waarna de hond mag zoeken.

Hondenspelletjes voor binnen

Ervan uitgaande dat je binnen iets minder ruimte hebt zul je iets creatiever te werk moeten gaan. In plaats van jezelf te verstoppen kun je bijvoorbeeld een snoepje verstoppen en deze door je hond laten zoeken.

Sommige hondenrassen zijn slimmer dan de ander en hebben meer mentale uitdaging nodig. Border collies zijn bijvoorbeeld zeer geschikte honden om puzzelspellen mee te doen. Deze intelligentie spellen vragen echt iets van je hond. De beloning is dan vaak een snoepje als de puzzel is opgelost. Dit werkt natuurlijk extra motiverend.

Dit ‘Intelligentie Spel’ is heel leuk om te doen met je hond en houdt hem ook goed bezig als jij er niet bent.

Spelen is niet alleen goed voor je hond zijn mentale gezondheid maar geeft hem ook minder kans om zich te vervelen en in vervelend gedrag als blaffen te vervallen. Zorg er wel altijd voor dat je zeker weet dat je hond in goed conditie is als je veel (meer) met hem gaat spelen buiten. Benut je dierenverzekering en ga minimaal 2 keer per jaar op controle bij de dierenarts zodat je zeker weet dat je viervoeter nergens last van heeft.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest