Hoe kan ik mijn hond laten afvallen?

Geplaatst op: 31-07-2019 door Jasper

Wist je dat 60% van onze huisdieren te kampen heeft met overgewicht? Niet alleen wij mensen hebben hier last van maar ook je hond of kat kan te maken krijgen met overgewicht. Vaak wordt dit onderschat omdat je huisdier ‘maar’ 2 kilo te zwaar is. Vergeet echter niet dat 2 kilo op een hondenlijf veel meer is dan bij ons mensen en al ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen.

Bij een hond of kat ribben kunnen zien is niets om je zorgen over te maken. In tegendeel, zie je deze niet meer dan weet je dat je hond te dik is. Ook als hij voorheen een ‘taille’ had die nu is verdwenen, moe of lui is geworden en veel slaapt dan zijn dit allemaal tekenen dat je huisdier te zwaar is. Heel vervelend maar met de volgende tips kun je zelf je hond laten afvallen.

Voer

Kijk kritisch naar het voer wat je je hond geeft. Heeft hij de hoeveelheid nodig die je hem geeft? En hoe vaak geef je hem eten? Vaste tijden en hoeveelheden werken voor dieren vaak beter dan de hele dag brokken laten staan die ze onbeperkt kunnen pakken. Is je hond een echte schrokop? Dan raad ik je een anti-schrokbak aan. Door de vorm in de bak kan je hond niet snel eten. Hij moet meer moeite doen om de brokken uit de bak te krijgen waardoor hij langer doet over zijn eten. Het gevolg is dat hij eerder vol zit en niet per se alles op hoeft te eten.

Ga meer bewegen

Wil je hond goed laten afvallen? Dan is niet anders dan bij ons, zodra we meer eten dan we bewegen dan zullen we aankomen. De meeste simpele oplossing is dan ook meer bewegen. Ga eens extra naar buiten met je hond of maak de rondes die je loopt elke dag een beetje langer. Neem een balletje mee en laat je hond wat meer rennen. Of ga een stukje fietsen met de hond. Is je hond dit niet gewend bouw dit dan wel langzaam op om gezondheidsklachten te voorkomen.

Heb geduld

Geef het de tijd. Verwacht niet na een week al resultaat te zien en raak zeker niet gefrustreerd als dit niet het geval is. Goede gewoonten hebben tijd nodig, maak deze tijd en kijk na twee maanden eens wat je bereikt hebt. Heb je na deze tijd het idee dat je harde werk niets heeft uitgehaald? Ga dan eens langs de dierenarts voor advies. Misschien is er dieetvoeding die je hond verder kan helpen of kan je dierenarts je verdere tips geven om de gezondheid van je hond te verbeteren.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest