Waarom moet ik mijn huisdierenverzekering vergelijken?

Geplaatst op: 01-07-2019 door Jasper

Je bent gek op huisdieren en eindelijk is het zover. Jouw nieuwe huisdier komt bij je wonen! Natuurlijk heb je al goed nagedacht over alles en heb je alle benodigdheden al in huis. Speelgoed, voer en een goede slaapplek staan klaar. De eerste kosten zijn gemaakt en dit zullen niet de laatste zijn….Waarschijnlijk heb je ook hier al over nagedacht en ben je al bezig geweest met huisdierenverzekering vergelijken.

Ziektekosten huisdier

Als je al spullen hebt aangeschaft dan weet je dat een huisdier niet goedkoop is, dit is vast iets wat je al in je overweging hebt meegenomen. De kosten beperken zich niet alleen tot de aanschaf. Jouw nieuwe huisdier moet natuurlijk ook jaarlijks naar de dierenarts voor controle. En wat als er iets ernstigs aan de hand is? Wie betaalt dat? Gelukkig kun je voor deze laatste kosten een huisdierenverzekering afsluiten. Het is wel van belang goed uit te zoeken wat de voorwaarden zijn die aan de verzekering hangen. Hoe kun je dan het beste een huisdierenverzekering vergelijken?

De eerste keer naar de dierenarts

Of je nu een kitten of puppy aanschaft of een ouder dier uit het asiel haalt, in beide gevallen is het een goed idee om eerst even langs de dierenarts te gaan. De dierenarts kan jouw huisdier goed controleren en zien of hij helemaal in orde is. Daarbij is het altijd een goed idee om jaarlijks een bezoek te brengen aan de dierenarts voor controle. Honden hebben jaarlijks inentingen nodig maar ook katten die naar buiten gaan dienen elk jaar ontwormt en ontvlooit te worden. In veel huisdierverzekeringen zit het jaarlijkse dierenartsconsult inbegrepen, of in de basis of in de aanvullende verzekering.

Overige medische kosten

Heb je een jonge kat of hond dan is de kans groot dat je hem of haar wilt castreren of steriliseren. De kosten hiervan variëren tussen de 60,- en 200,- Ook hiervoor kun je je vooraf verzekeren waardoor je dit niet, of slechts gedeeltelijk hoeft te betalen. Natuurlijk kun je vooraf bepaalde kosten inschatten. Stel dat het hondenras wat je hebt gekozen gevoelig is voor heupproblemen dan weet je dat dit kan voorkomen in toekomst. Maar ook incidentele kosten dien je in te calculeren. Het kan dat je kat of hond iets breekt, achter prikkeldraad blijft hangen of last krijgt van maag of mond waardoor er een onderzoek en misschien zelfs wel een operatie moet komen. Ook hiertegen kun je je gelukkig verzekeren.

Net als bij mensen kun je een basisverzekering aanschaffen voor je huisdier en hierop een aanvullende verzekering kiezen. Waar dien je op te letten bij een huisdierenverzekering vergelijken?

  • De dekking is het allerbelangrijkste. Wat valt er al in de basisverzekering en wat wordt er niet vergoedt.
  • Het eigen risico. Wat dien je zelf te betalen en in welk geval?
  • Maximaal te vergoeden bedrag. Zit er een maximum aan het bedrag wat in totaal vergoed wordt?
  • Overige voorwaarden, Kijk goed naar overige voorwaarden, zoals leeftijd van de hond of kat, het ras, de ingangsdatum en of je eventueel korting kan ontvangen voor meerdere huisdieren. En of je huisdierenverzekering ook geldig is in het buitenland.

Als je bovenstaande punten in acht neemt kom je vanzelf uit bij de dierenverzekering die bij jou en je huisdier past. Zo kom je niet voor verrassingen te staan of hoge kosten die je niet had berekend. Via onze onafhankelijke vergelijker kun je snel de huisdierenverzekering vergelijken en direct bij de aanbieder afsluiten.

Wij werken o.a. samen met

Pin It on Pinterest